Søg i denne blog

lørdag den 31. marts 2012

Jubiii...Daisy's back!...

Kender I mennesker, der bare lige gør lidt ekstra for dig, fordi de har lyst - udenfor blogland? Det gør jeg.
Min bror og svigerinde fik sidste år besøg af deres gamle naboer fra Solrød. Under besøget kom de lige forbi os til en lille kop kaffe. Line arbejder for Matas og i den forbindelse talte vi om, servicen i Matas Nørresundby. Jeg havde gennem 3 måneder ventet på en creme fra Marc Jacobs, som var udsolgt. Hver gang jeg spurgte til cremen, sagde de, den var bestilt, men de ikke rigtig kunne sige, hvornår den kom. Det var jeg en smule irriteret over...
Line synes, det lød mærkeligt og ville undersøge det, når hun kom hjem. Det er længe siden og jeg havde helt glemt det.
MEN i dag fik jeg en lille pakke - denne lækre creme:
Jeg elsker denne duft og creme - når den bliver smurt på, dannes der et superflot lag glimmer på huden. Derfor bruger jeg den kun til festlige lejligheder. Så nu kan jeg være lidt luksuriøs igen - jubii. Tak Line, fordi du ikke glemte mig...

torsdag den 29. marts 2012

ups....


Kan I huske denne vest....?

Et af de første mønstre jeg selv har lavet om - fra 6 mdr. til 6 år. Var egentlig lidt træt af at halslukningen blev skæv, men tænkte, så må jeg lave den om, når jeg strikker den i grøn....


Nå, men skæbnen greb ind på forunderlig vis....

Jeg var sikker på, jeg havde strikket den i superwash....

Det havde jeg så ikke! Nu ser den sådan ud:


Så er jeg jo fri for at tage stilling til det mere - nu passer den bamsen....ups!

tirsdag den 27. marts 2012

Færdig....!

Så blev ponchoen endelig færdig. Brugte den sammen med pulsvarmere i går, hvor vi var ude på cykeltur. Den blev faktisk for varm, men den er vældig praktisk, når man som jeg, skifter meget i varme. Så er der koldt, så er der varmt...af og på hele tiden (og jeg er ikke engang kommet i overgangsalderen endnu!) Men med en poncho, er det hurtigt af og på - det passer mig fint. Må hellere få en anden poncho færdig - den bliver rød og er hæklet. Får nok brug for dem til de kølige sommeraftener i pergolaen, med et glas rødvin... :o)



søndag den 25. marts 2012

Forår og messe...

Idag var gemalen og jeg et lille smut på denne messe:

Hvor der var megen udstilling om nye vinduer (har nye vinduer), taglægning (har nyt tag), køkkener (har nyt køkken). Ikke så meget for os, men...
Heldigvis var der også enkelte stande, hvor jeg lige kunne tjekke det nye...Tupperware fx. Har ikke været til party i årevis - de har fået en ny riskoger til mikroen...mon man får brugt sådan en...?
Aloe Vera - samme koncept som sidst...
Food College Aalborg, der udbyder små fagdage for private - manden skal måske på grill-kursus :o)

Der var stande med øl, spegepølse, fisk, ost og stande med Venstre-mænd, 3F, Krifa. Masser af frivillige organisationer reklamerede for deltagelse, solvarmeanlæg, alarm-ting, hvis du får indbrud.
Modeshow med Highline Fashion - en kollegas "B-skæftigelse". Flot show.

Og så...
var der en stand med masser af perler og tilbehør - fik lige købt lidt keramik-blomster til creoler-ringe. 3 par til samme creolring - det er da praktisk.



Sluttede dagen af med eftermiddagskaffe på terrassen hos min bror og svigerinde. Sådan en søndag kan jeg lige pludselig huske, hvordan sommerferie mærkes. Børn, der leger på kryds og tværs af gaden, vasketøj på alle ledige stativer og snore, voksne, der hygger og snakker, mens der arbejdes med cykler, bede eller andre ting, der lige kan klares, nu man er i haven. ÅH, hvor jeg glæder mig - godt, det snart er påskeferie, så vi kan få lidt mere sol og varme og UDE-liv!

onsdag den 21. marts 2012

Oprydningsmode og sortering...

Foråret giver mig altid ekstra overskud og lyst til at rydde op og "måge u". Jeg har endelig fået sorteret mine knapper og gjort det overskueligt, ved hjælp af plastik a la NOMESS i Netto til ingen penge...
Nu kan jeg se mange af mine knapper er lidt kedelige....
Her er et par billeder...






Som I kan se, er der plads til nye seje knapper. Er der nogle, der har nogle gode links til seje knapper?

mandag den 19. marts 2012

Lørdagsshopping...

HVOR DUMT...at gå på shopping lørdag formiddag, når der skal skrives elevplaner i 3 fag...hmmm.
Men det gjorde jeg altså.
Kom forbi Mandrup Poulsen, hvor de har fået nye skåle i melamin. Der var en stribet...ved ikke lige, om jeg skal have den eller...fandt i hvert fald to i mine yndlingsfarver, turkis og lime.
Var nede i tapetafdelingen, hvor jeg købte lidt fint tapet til et lille projekt til næste skoleår...




Smuttede lige forbi Søstrene. Det er altid et besøg værd. Billigt silkepapir, filtkugler, mine initialer på skolen - det må jeg lave et eller andet med til mit skab, noget lækker alpaca-uld garn - tænker, de skal blive til pulsvarmere...et forsøg.

OG så kunne jeg ikke lave en dyt, fordi, elevplanerne hærgede, min mor skulle flytte, Oliver blev syg osv., osv....

Men i dag er alt godt igen - Oliver er frisk igen, elevplanerne lavet og udgivet, mors hjem lidt mere beboeligt - har fået lamper og reoler på plads, så hun selv kan tømme de mange flyttekasser.












Nu må jeg igang med forskellige projekter - ha' nogle gode dage :o)

lørdag den 17. marts 2012

Øv, den er for lille....

Jeg har fået en god veninde til at strikke denne cardigan til Frederik. Faldt for farven og synes, en cardigan er helt super her i foråret. MEN.. den er desværre for lille - ØV!

Den er strikket i lækker merino uld, Mayflower Easy Care. Mønsteret kaldes brombær og jeg har ikke sat knapper i. Jeg synes nemlig, den kan bruges af både piger og drenge alt efter hvilke knapper, der kommer i.

Målene er ca.:
Brystvidde     66 cm
Længde          39 cm
Ærmelængde  40 cm

Prisen er: 250 kr.



Er der nogle der er interesseret...? Stik mig en mail på: vibekeknos@gmail.com

fredag den 16. marts 2012

Knapper kan man vel altid bruge....?

Jeg har besluttet, jeg ikke vil impulskøbe mere - når jeg ser noget lækkert, vil jeg ikke købe det, før jeg har fundet ud af, hvad jeg så vil bruge det til. MEN....
Når jeg handler i Netto, kigger ind i Tiger, Søstrene Grene, Mandrup Poulsen mm., så har de SÅ mange søde ting til "ingen" penge. Så er det altså svært ikke at købe noget.

Se nu disse stofknapper. 15 kr. pr. pk. - det er da billigt!



Hvad skal jeg bruge dem til...? Man kan vel altid bruge et par knapper til at friske lidt op på et eller andet eller...?

Iøvrigt, så ved min familie og mine venner også godt, hvor de kan finde lige præcis den lille dingenot, de mangler til deres projekt. Så hjælper jeg hellere end gerne :o)

torsdag den 15. marts 2012

I dag er det Olivers fødselsdag....

I dag bliver min "lille" Oliver 11 år. Jeg synes ikke, det er ret lang tid siden, han var en lille dreng med sut og bamse....nu er han på vej til teenager-tiden! Det går godt nok hurtigt!
Til alle jer med små børn - NYD DET. Det går rigtigt stærkt!





















Her er et nutidigt babybillede. Oliver ville være baby til fastelavn i år - måske fordi, sutten var ganske sjov for en kommende teenager... :o)



tirsdag den 13. marts 2012

Ny indpakning.

På skolen bruger jeg ofte kinabøger. Jeg synes, de sorte med røde hjørner er lidt kedelige. Jeg har  prøvet at købe nogle fra Tiger med forskellige motiver. De holder bare ikke så godt. Hvad gør man så?

På en shoppetur fandt jeg noget lækkert papir fra Pip Studio fra den nye kollektion. Det må kunne bruges, så det har jeg forsøgt.

Synes selv, den ser fin ud!






















Købte egentlig papiret, fordi jeg troede, der var noder på det ligesom på Pips mapper. Det var der så ikke - men fandt så det broderede lille billede - det er da også fint :o)

Tror jeg skal forsøge mig med A4 størrelsen, så er jeg klar til næste års planlægning!

søndag den 11. marts 2012

Jeg strikker....poncho!

Mandag morgen er der SÅ koldt på min skole, så jeg skal have ekstra trøje på. Ved 11 tiden er skolen varmet op igen, så skal trøjen af - derfor har jeg bestemt, jeg vil have en poncho.
Først tænkte jeg sådan en neutral farve - fx grå, som kan gå til alle farver og ikke tager alt for megen opmærksomhed, men da jeg så denne her ændrede jeg fuldstændig mening.


Den er da festlig og flot! Derfor har jeg købt dette garn:
og allerede strikket det første stykke - den blir' så flot! Det er da også skønt med farver her efter en mørk vinter - det trænger vi til.... :o)
Garn og mønster fra HH Garn.

torsdag den 8. marts 2012

Jeg har strikket et sjovt tørklæde....fordi jeg mangler...

Nogle gange MÅ man bare eje et nøgle garn. Da jeg så dette garnnøgle, var jeg bare nødt til at købe det. Mine yndlingsfarver i sjov form - det var ikke til at modstå.

Det er ikke fordi, jeg mangler et tørklæde i turkis, men man kan vel altid bruge et nyt og friskt et ik'?

Garnet er som altid fra HH Garn, hvor indehaveren Jette deler min passion for de blå farver :o)


onsdag den 7. marts 2012

Jeg har strikket en hat...

Inspireret af en kollega, har jeg strikket en hat. En sort lille sag - meget enkel og nem at strikke. Prikken over i'et er ikke hatten, men pom pom'en, der er i toppen. Den er lavet af vaskebjørnsskind og er utrolig blød og lækker. Den passer bare helt fantastisk til hatten og hæver niveauet væsentligt....


















Og sådan ser den ud på mig......




Garnet er som sædvanlig købt hos HH Garn og pelspom pom'en hos garndamen i Skørping.

mandag den 5. marts 2012

Så blev den endelig færdig....

Mine drenge er nogle meget varme drenge - de fryser sjældent, trods kolde maver og rygge. Derfor synes jeg, veste er et fantastisk stykke tekstil. Det varmer på kroppen og er ikke for varm til, man smider den...
Derfor skulle jeg prøve "baby-mønsteret" på en lille let vest i rib. Synes, de er utrolig søde. Jeg kunne dog ikke finde en i størrelse 6 år.... Godt man har lært lidt fra seminariet. Fik udregnet mønsteret efter strikkeprøve og gik i gang. Det gik fint indtil midt på ryggen. Så kom den til at ligge lidt - men nu er den blevet færdig. Har dog ikke regnet rigtigt med stolpelukningen - må ændre det til næste gang. (Har alleredet købt garnet i limegrøn)









Lækker exclusive alpaca garn købt i HH Garn.
De små ugleknapper ligeså - fås i mange fede farver.













Og her er den søde (men trætte) Frederik, der poserer, så moderen kan se, om vesten passer.....og det gjorde den heldigvis :o)



søndag den 4. marts 2012

Forår...nu kom foråret!



Hvor får jeg bare SÅ meget mere energi, når solen skinner, fuglene kvidrer og børnene leger og cykler ude på vejen. Det giver overskud og det trænger jeg i den grad til!
Uden at være bevidst om det, har jeg været i vinterhi. Været umådelig træt allerede kl. 19, kæmpet mig videre til i hvert fald kl. 22 og følt mig søvnig og uoplagt. MEN, nu vender det!

Har meget mere energi nu efter en weekend med dejligt vejr - er begyndt at skrive "to do"-lister igen, noget jeg helt havde lagt på hylden efter jul. Nu skal der gang i maskineriet igen, så der kan blive:

- ryddet op i kælderen (MEGA RYD OP!)
- ordnet have (ikke en særlig stor og prydagtig have men alligevel...)
- ordnet tøj, ting og andet godt til bagagerumsmarked
osv. osv. osv.
Foruden det arbejdsmæssige med:
- test, test og test igen...(tak for nationale test, Mat og Dansk prøver osv...)
- skrives elevplaner (gudhjælpemig også i musik!)
- holdes behovssamtaler
- organisere næste skoleår
- bestille materiale hjem til næste år
- afslutte dette skoleår
osv. osv. osv.

Godt jeg har fået energien igen - der er nok at tage fat på.

Velkommen til foråret!