Søg i denne blog

fredag den 14. oktober 2011

Brusebads-boller

God efterårsferie til alle.






Jeg elsker duften af nybagte boller om morgenen og har fundet denne opskrift. Den hedder "brusebadsboller", fordi bagetiden passer til, du kan nå et brusebad. (Smart!) Rigtig gode til morgenmad, madpakke eller eftermiddagskaffe.

Du skal bruge:
7 dl vand
25 - 50 g gær
½ spsk salt
3 spsk olie
1 spsk honning
150 g grovvalsede havregryn
750 g hvedemel
Opløs gæren i lunkent vand (2 dl kogt varmt vand blandes med 5 dl koldt vand) og tilsæt resten af ingredienserne. Rør dejen grundigt i skålen (jeg bruger en røreske fra Tupperware, der har hul i midten) og sæt dejen i køleskabet natten over. Næste morgen varmes ovnen op til 225*(varmluft)/230*(alm. ovn). Sæt dejen i klatter på bagepapir (brug 2 skeer, der dyppes i vand) og bag bollerne ca. 20 min.
Dejen kan gemmes i køleskab i ca. 3 dage.

Variation:
Bland forskellige frø (hørfrø, solsikke, græskarkerner osv.) eller valnøddekerner sammen med de grovvalsede havregryn. Du skal bare holde dig til 150 g i alt.

Brug ca. 100 - 200 g af en anden melsort (fx durummel, hvid hvede osv.) i hvedemelet. Igen du skal bare have 750 g mel ialt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar