Søg i denne blog

mandag den 9. januar 2012

Dramacenterets sidste leverance...måske?

I Aalborg har vi Skolernes Dramacenter. Her arbejder to ildsjæle - Jørn og Susanne. De finder på sjove, spændende, fantasifulde, lærerige, udfordrende eventyr, historier og komplotter for at berige skoleelevers hverdag. Et fantastisk univers.
Jeg har fået lov til at være "syerske" på den sidste forestilling: Scheherazade (fra 1001 nat) - et meget spændende projekt. Jørn og Susanne har skrevet et dramaforløb omkring eventyret. Sammen med scenografen, har vi skabt et univers, der indeholder tyrkisk teselskab, hvor eleverne sidder på puder af sølv og guldvævet stof(lækre tørklæder og sarier). Eleverne skal dramatisere et eventyr fra kong Shahriars seng, hvor der kan sidde en hel klasse. Madrasserne er syet i tyk gammelrosa velour(gamle teatergardiner). Puder i alskens silkefarvede stoffer med de mest fantastiske broderier(gamle sarier).
Til hver forestilling har klassene modtaget en kuffert med instruktioner og en kopi af Scheherazadens lillesøster - en dukke, lavet over en trægrydeske. Disse "dukker" har jeg nu syet 3 hold af - 46 i alt. Ikke en er ens - de har hver deres særpræg.
Det tager en time at sy én dukke, men det har været sjovt og hyggeligt. Lidt trist, det nu er sidste omgang...måske. Man ved aldrig, hvad Jørn og Susanne finder på igen :o)

Her er sengen (beklager, den dårlige kvalitet)

Her er lidt billeder af "dukkefremstillingen".

Materialerne ligger klar....


Hovederne tegnet med sprittusch og sari-stofferne klippet og klar.


Arme monteret og syet.

Ta-da...de færdige dukker - klar til at blive sendt til forskellige skoler. God fornøjelse :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar