Søg i denne blog

lørdag den 23. juni 2012

25-års studenterjubilæum...mig...?

I dag skal jeg fejre 25-års studenterjubilæum! 

Jeg kan slet ikke forstå, det lige om lidt er 25 år siden, jeg blev student. Nogle ting står stadig lysende for mig.
Starten - den første skoledag, hvor jeg ikke turde gå ind på gymnasiet alene og allierede mig med den ene pige, jeg kendte i min nye klasse (og vi havde først mødt hinanden på en tur for elevrådsrepræsentanterne i Aalborg Kommune, som afslutning på 9. kl.). Hele den første tid turde vi ikke gå gennem kantinen, der sad alle 3.g'erne. Respekt! Vores fransklærer arrangerede sammen med en fransklærer fra Grenå, små rejser til Coudalere (sydfrankrig) i påske- og efterårsferierne. Fantastisk at komme med så mange unge på ferie! (i 1984!)
I 2.g havde jeg mit ungdomsoprør. Indtil da havde jeg altid gjort, som den pæne tvillingepige skulle gøre. Nu gjorde jeg, som det passede mig! Jeg vidste bedst! Og INGEN skulle blande sig! Jeg deltog ikke ret meget i timerne, afleverede ikke alle mine afleveringer. Utroligt, jeg bestod 2.år. (Og i disse EM-tider, så var det i 1986, der blev lavet et stunt på fodboldbanen, der sidenhen er blevet kaldt en Jesper Olsen...)
I 3.g kæmpede jeg mig tilbage og fik taget studentereksamen, med et hæderligt resultat i forhold til indsatsen. Jeg blev student en tirsdag, festede i 4 dage. Jeg havde travlt med at nyde det, for allerede efterfølgende lørdag stod jeg på kajen i Hirtshals. Jeg skulle arbejde på et hotel i Norge. Min allerbedste veninde var taget med for at vinke farvel. (Jeg har senere fået fortalt, at hun og min mor stortudede.) Jeg græd også og følte, jeg nu var Palle alene i verden - især 10 timer efter, hvor jeg sad i min nye hybel på Hovden Appartementshotell. Starten på min "frigørelse" fra mor og far, det trygge barneliv. Her startede mit voksenliv.

I dag skal jeg mødes med  3.a igen - det bliver hyggeligt. De kan sikkert huske meget mere end jeg. Måske tager jeg mine fotoalbum med - jeg har nogle heftige billeder fra vores miniferier - gad vide, om de kan huske dem...?

Tillykke til alle studenter årgang 2012!2 kommentarer:

  1. Hvor dejligt! Håber det var supersjovt :-) KH Maria

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var superhyggeligt - selvom vi kun var 3 fra min klasse. Der var ca. 50 fra hele årgangen. Heldigvis har skolen 50 års fødselsdag i november, så vil vi se, om vi kan samle lidt flere...

      Slet